با پلت‌فرم Earth 2050 احتمالات خود را در مورد آینده به اشتراک بگذارید

25 خرداد 1398 با پلت‌فرم Earth 2050 احتمالات خود را در مورد آینده به اشتراک بگذارید

روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛ احتمالاً خبر تغییر لوگوی شرکت ما را شنیده‌اید... این تغییر را هفته‌ی پیش در سایت رسمی خود خبر دادیم. البته تغییرات بزرگ و اساسی کردن از عادات ماست... از 22 سال پیش که این شرکت را تأسیس کردیم مدام داریم خود را -به بهتر- تغییر می‌دهیم... تغییری پشت تغییری دیگر. تغییر دیگر برای ما نوعی حرفه شده است! می‌پرسید چرا... خدمتتان عرض می‌کنیم:

اگر آن سال‌ها درکی از توسعه‌ی فناوری نداشتیم، نمی‌توانستیم برای جهان امروز -که آینده‌ی بیست و دو سال پیش- چشم‌اندازی ترسیم کنیم. هنوز هم چشم‌اندازهای مختلفی از آینده‌ی شرکت خود را تصور می‌کنیم... منظورم تنها مبحث فروش نیست... شاید در آینده دیگر اصلاً کسی نباشد که ما بخواهیم محصولاتمان را به آن‌ها بفروشیم! با این حال مطمئنم همه‌چیز طبق روال پیش خواهد رفت. تغییر در بخش فناوری می‌تواند جهان را به ورطه‌ای مثبت سوق دهد. البته امکان‌های جدید با خود خطراتی نیز به همراه دارد اما تا بوده همین بوده. کار ما این است که خطرات را شناسایی کرده، آن‌ها را از سر برداشته و نگذاریم باری دیگر سر و کله‌شان پیدا شود. در غیر این صورت، صرفِ اتخاذ راهکارهای تدافعی کاری از پیش نخواهد برد. در صنعت ما، باید قادر باشید حدس بزنید موجودات موذیِ سایبری چه افکار شومی در سر دارند. همچنین باید از پیش احتمال دهید آن‌ها چه تله‌هایی کار گذاشته‌اند. در واقع همین قابلیت بوده که همیشه ما را از سایر رقبا متمایز ساخته است. NotPetya -یکی از بدنام‌ترین اپیدمی‌های این چند سال خیر- را به خاطر دارید؟ ما توانستیم طی اقداماتی پیشگیرانه جلوی آن را بگیریم؛ بدون اینکه حتی نیازی به آپدیت باشد. ما عاشق این ایده‌ایم: حدس زدن آینده.

آنقدر به این ایده بها می‌دهیم که تصمیم گرفتیم پروژه‌ای مبتنی بر شبکه‌ی اجتماعی به نام  Earth 2050 راه‌اندازه کنیم.

Earth 2050 چیست؟ این پروژه در واقع یک پلت‌فرم جمع‌سپاریِ[1] تماماً باز است برای نگاهی مستقیم به آینده. در حقیقت مکانی است که در آن هر کسی -از وزیر گرفته تا رفتگر- می‌تواند دیدگاه خود را نسبت به آینده به اشتراک بگذارد... این اشتراک‌گذاری می‌تواند در هر قالبی باشد؛ از نقاشی گرفته تا نوشته یا طرح گرافیکی یا هر چیز دیگری. اگر هم از پیش‌بینی و آینده‌بینی خوشتان نمی‌آید می‌تواند روی نظرات بقیه لایک کنید و کامنت بگذارید. بالاخره هر کسی می‌تواند در این پلت‌فرم به نحوی خود را مشغول کند.

حالا دلیل اهمیت این حجم از آزادی چیست؟

آینده را سخت می‌توان پیش‌بینی کرد. شاید نظرات یک فرد در مورد آن تماماً غلط باشد- که البته همه این شرایط را درک می‌کنیم و آن را امری عادی تلقی می‌کنیم. اما حدسیات در مورد آینده‌ی بشر -ولو ناکافی، بی‌دقت و یا متناقض- می‌تواند در نهایت سطح دقت را بالا برده و ضریب خطا را کاهش دهد. چیزی که تا حدی به اصول فناوری یادگیری ماشین شباهت دارد. هرچه ماشین بیشتر یاد بگیرد، بهتر قادر است کاری را انجام دهد -در اینجا منظورمان پیش‌بینی آینده است.

تا کنون، حدود 400 حدس در این پروژه آپلود شده است- برخی از آن‌ها بسیار شگفت‌انگیز بوده‌اند. برخی پیش‌بین‌ها متعلق به یان پیسرسونِ فوتوریست، مارتین ریزِ اخترفیزیک‌دان، استیو هافمنِ سرمایه‌دار، کالو راتیِ مهندس و معمار، جیمز کانستلرِ نویسنده، آیزاک آرتورِ بلاگر و خیلی‌های دیگر هستند. اخیراً دیوید برین، نویسنده‌ی آمریکاییِ ژانر علمی تخیلی نیز به این پروژه ملحق شده است. او آینده‌ای را متصور شده است که پی‌ریزی‌اش با نفت نیست بلکه با فسفات است. تیم کسپرسکی هم در این پلت‌فرم جهان خودشان را متصور دشدند... و من؟ خوب راستش حدس من این است که در آینده (تا سی و پنج سال دیگر) هیچ ویروسی وجود نخواهد داشت.

اما پروژه‌ی  Earth 2050 حاوی چیزی بیش از یک سری متن و حرف است... روی این پلت‌فرم کلمات بر زبان آورده می‌شوند؛ ایده‌ها مطرح، احساس  و به طور مجازی حتی تجربه نیز می‌شوند. برای مثال، فرض کنید سال 2050 در سنگاپور هستیم... می‌خواهید تجربه‌ای ملموس‌تر از آن داشته باشید؟ بسیار خوب پس برویم سراغ سنگاپور سال 2040. سنگاپور را دوست ندارید؟ هیچ اشکالی ندارد... تا دلتان بخواهد گزینه‌هایی برای جایگزین دارید. این سایت کلی نقش و تصویر گرافیکی از شهرهای اطراف جهان دارد... از نیویورک گرفته تا سائوپائولو.

تازه این را هم بگوییم که تابستا سال جاری Earth 2050 قرار است طی آپدیتی، طراحی بهتر، شفاف‌تر و جدیدتری دریافت کند؛ گرچه همین نسخه‌ی فعلی نیز بی‌نظیر است. من تنها کسی نیستم که چنین فکری می‌کنم؛ هیئت ژوریِ رقبای بین‌المللی نیز از جمله Red Dot نیز با این ادعا موافق است. و در آخر آنچه بیش از هر چیز من را راضی کرد این خبر بود: 70 درصد بازدیدکنندگان پلت‌فرم Earth 2050 بین گروه‌های سنی 18 تا 35 هستند. این بازدیدکننده‌ها از تمامی کشورها آمده‌اند: آمریکا، روسیه، هند، چین، بریتانیای کبیر، پرتغال، فرانسه، آلمان، کانادا و 200 کشور دیگر از جمله تیمور شرقی و جزایر کوک. دوباره تکرار می‌کنم: کلی جماعت جوان از سراسر جهان! بدون تقسیم‌بندی کشورها از حیث جهان اول بودن و چنین فاکتورهای متمایزکننده‌ای؛ صرف‌نظر از زبان و اقلیم و طبقه اجتماعی و مرزهای ملکیتی. آنچه مهم است ترسیم جهانی است در آینده و البته نگاهی به تغییراتی که زندگی همه‌مان را تحت تأثیر قرار خواهد داد. پلت‌فرمی برای همه‌ی کسانی که آینده برایشان به یک دغدغه تبدیل شده است.

و مطمئنم این نشان می‌دهد آینده‌ی بشر قرار است آینده‌ی روشنی باشد... من هنوز هم نسبت به این ماجرا خوشبینم!

 

[1] crowdsourcing

 

منبع: کسپرسکی آنلاین (ایدکو)

کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکای، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز می‌شناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکي نام دارد.