کشف آسیب‌پذیری جدید روز صفر در Adobe Flash Player

16 بهمن 1396 کشف آسیب‌پذیری جدید روز صفر در Adobe Flash Player

روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛محققان امنیتی به تازگی آسیب پذیری روز صفر جدیدی را در Adobe Flash Player یافته اند که توسط مجرمان کره ی شمالی و در سراسر اینترنت مورد اکسپلویت قرار گرفته است. تیم اضطراری کامپیوتر در کره ی شمالی، روز چهارشنبه مورخ 29 ژانویه ی سال 2018 از یک آسیب پذیری روز صفر خبر دادند که توانسته کاربران را در کره ی جنوبی مورد هدف قرار بدهد.


آسیب‌پذیری جدید روز صفر در Adobe Flash Player

بولتن امنیتی هشدار می دهد که این حملات با هدف کره ی جنوبی آغاز شده است و اسناد مخرب مایکروسافت ورد را شامل می شود. طبق گفته ی محققان آسیب پذیری روز صفر در آدوب فلش در یک فایل فلش SWF جاسازی در مایکروسافت آفیس ورد دیده شده است.

بولتن همچنین نوشته است که مجرم در این حمله حتی ممکن است کاربر را به باز کردن مایکروسافت آفیس، صفحه ی وب یا ایمیل اسپم حاوی یک فایل فلش مجبور کند.

آدوب در روز چهارشنبه 1 فوریه اعلام کرد که این آسیب‌ پذیری روز صفر از یک آسیب ‌پذیری use-after-free بحرانی به نام CVE-2018-4878 در نرم‌افزار Flash media اکسپلویت می کند که منجر به اجرای یک کد از راه دور می‌ شود. 


آسیب پذیری ها در آدوب فلش پلیر
متاسفانه این آسیب پذیری بر روی نسخه های 28.0.0.137 و نسخه های قبل از آن در برنامه های زیر تاثیر می گذارد:

  • (Desktop Runtime (Win/Mac/Linux
  • (Google Chrome (Win/Mac/Linux/Chrome OS
  • (Microsoft Edge and Internet Explorer 11 (Win 10 & 8.1

طبق اخبار منتشر شده آدوب از آسیب پذیری CVE-2018-4878 بوجود آمده و در سراسر اینترنت وجود دارد و عیله کاربران ویندوز اکسپلویت شده بود، آگاه است. همانطور که بالا به آن اشاره کردیم توزیع این آلودگی توسط Flash مخرب و از طریق ایمیل ها دریافت می شود. این آسیب پذیری می تواند توسط مجرمان اکسپلویت شود تا بتوانند اختیار و کنترل یک سیستم را بدست گیرند و اهداف مخربانه ی خود را پیاده سازی کنند.

Simon Choi از شرکت امنیت سایبریِ کره‌ای Hauri  یک اسکرین شات برای نشان دادن اینکه اکسپلویت روز صفر فلش پلیر از طریق فایل‌های مخرب مایکروسافت اکسل منتشر می‌شود را منتشر کرده است. 
چه راهکاری برای مقابله با آسیب پذیری آدوب فلش وجود دارد؟

آدوب در گزارش خود گفته است که این کمپانی برنامه ریزی کرده است تا پچ های مربوط به این آسیب پذیری را در روز 5 فوریه 2018 منتشر سازد. همچنین مشاوران KR-CERT به کاربران توصیه کرده اند که در حال حاضر نرم افزار آدوب فلش پلیر خود را یا غیر فعال یا از روی سیستم خود حذف کنند. 

منبع: کسپرسکی آنلاین(ایدکو)

کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکی، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز می‌شناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکي نام دارد.