نه، اکانت شما در فیسبوک هک نشده است

22 مهر 1397 نه، اکانت شما در فیسبوک هک نشده است

روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛ شنیده‌اید که می‌گویند فردی آمد ثواب کند کباب شد؟ حکایت مقاله‌ی امروز ماست. این روزها با تسلط رسانه‌های اجتماعی بر عالم، هر کسی می‌تواند با نیات خیر وارد عمل شود و حجم وسیعی از افراد را در این کار خیر سهیم کند. برای مثال اخیراً شاهد اتفاقاتی در فیسبوک بودیم که برخی کاربران، هشدارهای پیاپی از دوستان خود دریافت می‌کردند مبنی بر اینکه اکانت‌ فیسبوک‌شان هک شده است.

ماجرا از این قرار است:

آلیس پیامی دریافت می‌کند که محتوایش این است:

«سلام... دیروز برای باری دیگر از طرف شما درخواست دوستی دریافت کردم... این درحالیست که من ignore را زده بودم؛ پس بهتر است اکانت خود را چک کنید. انگشت خود را روی پیام نگه دارید تا گزینه‌ی فوروارد نمایان شود... سپس روی فوروارد و همه‌ی کسانی که می‌خواهید به آن‌ها پیام را فوروارد کنید بزنید. من مجبور بودم این کار را برای هر کس جداگانه انجام دهد. موفق باشید!»

آلیس با نیت خوب، تصمیم می‌گیرد کار درست را انجام دهد و پیام را به باب، جو و جین فوروارد می‌کند. باب پیام را می‌خواند و -با حسن نیت- آن را به بیل، دونالد و جورج فوروارد می‌کند.

و آن‌ها این خبر را بیشتر و بیشتر نشر می‌دهد. این طرز عمل چیزی است که بدان "هوکس"[1] می‌گویند.

بله، این آخرین هوکسِ (کلک) فیسبوک است. واقعیت این است که اکانت شما هک نشده است؛ نیازی نیست به دوستان خود اطلاع دهید و شاید "دیروز درخواست دوستی دیگری از شما ارسال شد" ی در کار نبوده باشد؛ شخصی صرفاً تصمیم گرفته بوده تا آن را سر زبان‌ها بیاندازد.

به گفته‌ی واشنگتن‌پست: اکانت برخی افراد واقعاً هک شده بوده است، پس عبارت "درخواست دوستی دیگری از اکانت شما" برای برخی واقعیت داشته؛ اما حتی در آن موارد هم نیازی نیست چیزی را چک کرده و یا پیامی را فوروارد کنید.

جیدین کی اسیت را یادتان هست؟ هکری که بنا بر گفته‌ها اگر فردی درخواستش را قبول می‌کرد می‌توانست به اکانت فرد دسترسی پیدا کند؟ بله آن هم یک معامله‌ بود و واقعیت نداشت. هوکس BFF را چه؟ آن را به یاد دارید؟ زمانی بود که مردم می‌گفتند اگر در کامنت BFF تایپ کنید و رنگش سبز شود یعنی اکانت‌تان ایمن است. آن هم یک هوکس کثیف بود.

از جدیدترین نمونه‌های این هوکس می‌توان به هوکس فیسبوک (following me) اشاره کرد. در این هوکس، عده‌ی زیادی یک سری اکانت را به طور تصادفی بلاک کردند، زیرا فکر می‌کردند ممکن است نیات شرورانه‌ای در پس این کار نهفته باشد (که البته اینطور نبوده).

توصیه‌ی ما این است: به جای آنکه دست و پای خود را گم کنید و کاری کنید تا هوکس زمان طولانی‌تری مهمان‌تان باشد، از این به بعد حواستان بیشتر به اکانت فیسبوک خود باشد. خبر خوب هم این است که شرکت فیسبوک در راستای محافظت از اکانت کاربران خود در برابر عملیات‌های هک، اقدامات مختلفی را ترتیب داده است.

راهکارهای زیر نیز توصیه می‌شوند:

  1. ستون امنیت هر اکانتی، رمزعبور آن است، پس سعی کنید رمزعبوری که انتخاب می‌کنید قوی‌ترین باشد: دست کم 12 کاراکتر که البته پیشنهاد می‌کنیم از 12 کاراکتر هم بیشتر باشد.
  2. احراز هویت دو عاملی را فعالسازی کنید. این کار باعث می‌شود تا قابلیت هک شدن اکانت‌تان به حداقل برسد، خصوصاً وقتی صحبت از مهاجمانی به میان می‌آید که هدفشان هک کردن نیست، بلکه می‌خواهند یک صید ساده و بی‌دردسر داشته باشند.
  3. خود را از انظار دورتر کنید، نگذارید چشم‌ها به سمت اکانت شما برگردد. فیسبوک تنظیمات حریم شخصی قدرتمندی دارد پس سعی کنید از آن‌ها به بهترین نحو استفاده کنید. هر چه کمتر اکانت خود را جذاب نشان دهید، هکرها هم رغبت کمتری برای شکار شما از خود نشان خواهند داد.
  4. نصب آنتی‌ویروس روی دستگاه‌ها -شامل اسمارت‌فون و تبلت- نیز ایده‌ی خوبی است. 

 

[1] Hoax

 

منبع: کسپرسکی آنلاین (ایدکو)

کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکی، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز می‌شناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکي نام دارد.