Windows Azure Overview

04 آذر 1392

Windows Azure Overview

 

اگر در دنیا شرکت اپل در تهیه و تولید سخت افزار های قوی مهارت بالای داشته باشد بدون شک در این سمت نیز مایکروسافت هم از نظر تولید نرم افزار بهترین است و شاید بزرگترین تحول مایکروسافت در ماجرای Cloud Computing ارائه ویندوز لاجوردی یا Azure باشد.

ویندوز Azure یکی از سیستم عامل های خانواده مایکروسافت می باشد که بر پایه رایانش ابری یا Cloud Computing ایجاد شده است. اما ویندوز Azure یک سیستم عامل معمولی نیست بلکه یک Platform است که طی پروسس های گوناگون بر سه اصل مهم امنیت شبکه یعنی Confidentiality و Integrity و Availability تاکید میکند. این سیستم عامل Cloud و امنیتی مایکروسافت جهت Develop برنامه ها و سرویس ها و نگهداری سرویس های شبکه و مدیریت آن ها به صورت امن و بدون دسترسی فیزیکی بکار میرود. بدین صورت که به طور مثال برنامه نویسان و کاربران Visual Studio میتوانند در این محیط بدون هیچ نگرانی امنیتی و نگرانی پایدار نبودن سیستم به کار خود با Visual Studio ادامه دهند.

بوسیله ویندوز Azure و پیاده سازی آن در شبکه سازمان ها دیگر هیچ Data و برنامه ای بر روی سیستم ها و سرور های شبکه ذخیره نمیشود و تمام آنها در داخل سرور رایانش ابری Windows Azure ذخیره میشوند و کابران در صورت نیاز به دسترسی به این اطلاعات به راحتی به آنها دسترسی دارند. همانطور که شما میتوانید از ویندوز Azure به عنوان یک سیستم رایانش ابری استفاده کنید می توانید از آن به عنوان یک Extension جهت زیر ساخت امن داخلی کسب و کارتان نیز بهره ببرید. ویندوز Azure از سه جز اصلی مایکروسافت یعنی Active Directory و System Center و Visual Studio تشکیل شده است و کلید استفاده از Platform این است که کاربران در هر زمان میتوانند در یک محیط امن منابع داخلی خود را با منابع ابری مایکروسافت Sync کنندکه این کار باعث می شود که تجربه کار با آن بسیار یکپارچه و در عین حا خیلی امن باشد و اینکه این کار بیشتر در محیط های دیتاسنتر استفاده می شود که از استانداردی به نام ISO/IEC 27001:2005 استفاده می کند. شاید خیلی ها این سوال برایشان پیش آمده باشد که چگونه میتوان ویندوز Azure را تهیه کرد. ویندوز Azuer فابل خریدن نمی باشد  و طبق نیاز سازمان ها به مقدار حجم مورد اسفاده در محیط Cloud قابل اجاره کردن از مایکروسافت می باشد.

پس تا اینجا متوجه شدیم که ویندوز Azure یک Platform بسیار انعطاف پذیر است که میتواند نیاز های مارا در یک محیط  Cloud با امنیت بالا برآورده کند. حال یک سوال مبهم پیش می آید که آیا فایروال ها و نرم افزار های امنیتی شبکه تا آن حد پیشرفت داشته اند که چنین سیستم عامل آنلاینی را پشتیبانی و محافظت کنند؟

جواب بلی است. چون در غیر اینصورت این سیستم عامل شبکه ای آسیب پذیر ایجاد میکرد که طعمه بسیار خوبی برای هکر ها و نفوذ گران شبکه ها می باشد. این در حالی است که مایکروسافت نسبت به امنیت این Platform اطمینان خاطر داده است. مایکروسافت همواره برای امن کردن بیشتر این Platform به طور منظم تست های نفوذی را انجام می دهد و این درک را دارد که ارزیابی امنیت همواره بخش مهمی از توسعه و استقرار برنامه های مشتریان Windows Azure می باشد. مشتریان ویندوز Azure به دلیل سیاست های مایکروسافت و برای اطمینان از عملکرد امن این Platform میتوانند آزادانه تست نفوذ خود را بر روی سرور ویندوز Azure که از مایکروسافت اجاره کرده اند انجام دهند که البته برای این کار ابتدا باید 7 روز قبل از تست نفوذ این موضوع را به بخش امنیت مایکروسافت و ویندوز Azure اطلاع دهند.