10 راهکار حوزه امنیت سایبری برای حرفه ای ها (بخش دوم)

11 اسفند 1393 2994 بازدید

کسپرسکی

شاید با توجه به رشد چشمگیر بدافزارهای امنیتی و استفاده گسترده از آنتی ویروس های معتبر و اورجینال، اغلب کاربران رایانه و اینترنت از اصول و نکات امنیتی ابتدایی آگاه بوده و آنها را رعایت نمایند، اما همیشه باید به نحو احسن جوانب احتیاط را رعایت کنیم تا حتی در صورت دسترسی غیرمستقیم هکرها و سودجویان سایبری به اطلاعات ما از راههایی نظیر باگهای برنامه نویسی نظیر هارت بلید روی سرورهای مختلف که کنترل آنها از دسترس کاربران آن سرور یا وبسایت خارج است از آسیب رسیدن به اطلاعات شخصی و یا داده های روی سیستم خود جلوگیری شود. در این مطلب طی دو قسمت به بررسی 10 مورد امنیتی که شاید اغلب ما آن را رعایت نمی‌کنیم می‌پردازیم.


بخش اول این مطلب را که شامل پنج راهکار امنیتی اول بود میتوانید از طریق لینک زیر مطالعه نمایید:

10 راهکار حوزه امنیت سایبری برای حرفه ای ها (بخش اول)

 

پنج راهکار دوم هم که شاید اغلب ما آنها را تاکنون مهم نپنداشته‌ایم به شرح زیر است:

 

6-نداشتن ایمیل مناسب برای بازیابی رمزعبور

به منظور کاهش ریسک اکانت های ایمیل خود، لازم است اولاً از یک آدرس خاص نظیر myrec0v3ry_ZMf43yQKGA@outlook.com (که حتی حدس آدرس آن هم برای هر کسی غیر از خودتان دشوار است) و تنها برای بازیابی کلمه عبور استفاده نمایید. همچنین لازم است از اشتباهی دیگر اجتناب نمایید که مثلاً حساب Gmail خود را بعنوان ایمیل دوم برای بازیابی کلمه عبور آدرس Outlook خود تنظیم نموده اید، و یا آدرس Outlook خود را بعنوان آدرس دوم و بمنظور بازیابی کلمه عبور سرویس یاهوی خود استفاده میکنید. اینگونه با هک هرکدام از این حسابها تقریباً تمام حسابهای ایمیل و کاربری خود را از دست داده اید.

 

7-جاوا را کنار بگذارید

این نرم افزار از شرکت اوراکل که تاکنون آسیب پذیری‌های امنیتی بسیاری داشته و تبدیل به دریچه ورود بسیاری از بدافزارها شده است. لذا اگر وجود این نرم افزار روی سیستم شما برای وبگردی و یا هر دلیل دیگری ضروری است سعی کنید تا آنجایی که میتوانید آن را بروز نگه دارید تا این آسیب‌پذیری‌ها را کاهش دهید. در غیر اینصورت میتوانید بنا بر توصیه تیم امنیتی US-CERT، این ابزار را از روی سیستم خود حذف کنید و تنها زمانی که برای وبگردی یا دلایل دیگری به آن نیاز داشتید مجدداً آن را نصب نمایید.

 

8-از کاملترین و مناسب‌ترین ابزارهای آنتی ویروس استفاده کنید

خیلی از آنتی ویروس ها تنها ضدویروس هستند و توانایی مقابله با هر بدافزاری را ندارند. لذا در وهله ی اول اگر بصورت منظم به وبگردی، و یا خرید آنلاین میپردازید، از ابزارهای کاملتر نظیر کسپرسکی اینترنت سکیوریتی * که هم ضدویروس است و هم تمامی ابزارهای بررسی امنیت اینترنت از جمله یک فایروال مستقل را در اختیار کاربر قرار میدهد، استفاده نمایید و حتی در صورتی که به اینترنت اتصال ندارید و بهر دلیلی به داشتن یک آنتی ویروس اکتفا می‌کنید، به خریداری محصولاتی بپردازید که بتواند براحتی با انواع ویروس و بدافزار مقابله کند.

 

9-از فناوری کدگذاری برای ذخیره اطلاعات خصوصی خود استفاده نمایید

گوگل مدتی پیش در پاسخ به برخی از کاربران آمریکایی خود که آیا آژانس های امنیتی میتوانند به اطلاعات آنها دسترسی داشته باشند یا خیر، خیلی ساده پاسخ داد که «هرآنچه که برایتان مهم است را کدگذاری نمایید». این مورد را بیش از همه باید بهنگام گرفتن پشتیبان از اطلاعات شخصی و خصوصی خود یا خانواده روی فضاهای مجازی به خاطر داشته باشید. ابزارهای گوناگونی برای کدگذاری یا encryption وجود دارد ولی برخی از بسته های امنیتی نظیر کاملترین محصول کسپرسکی یعنی کسپرسکی توتال سکیوریتی یا کسپرسکی ناب 3، ابزاری را بدین منظور در اختیار کاربران قرار میدهند.

 

10-وب کم خود را بپوشانید!

شاید هنوز برای خیلی از افراد باورکردنی باشد اما چیز پیچیده ای نیست. بدافزارهای بسیاری اخیراً نوشته شده اند که بواسطه آن فرد سودجو میتواند براحتی کنترل وب کم یا میکروفون به دست بگیرند و بهر نحوی اقدام به سودجویی نمایند. اگر از ابزارهای امنیتی جدیدی مثلمحصولات کسپرسکی 2015 (با توجه به اینکه اخیراً نسخه فارسی کسپرسکی اینترنت سکیوریتی و کسپرسکی آنتی ویروس 2015 فارسینیز از طرف شرکت ایدکو منتشر شده است) استفاده نمی‌کنید، تنها راه حل ساده برای حفظ امنیت وب کم شما استفاده از یک چسب یا کاغذ بر روی وب کم شماست! تصویر زیر آمار جالبی را نشان میدهد:

 

خواندن این مطلب کوتاه در همین خصوص نیز خالی از لطف نخواهد بود: کنترل دسترسی به وب‌کم؛ از نفوذ دیگران به وبکم خود جلوگیری نمایید

 

اگر شما نیز به دلایل شخصی یا شغلی اهمیت زیادی برای امنیت اطلاعات خود قائل هستید و درصدد هستید تا ضمن تهیه و استفاده از برترین آنتی ویروس ها یا ابزارهای امنیتی با ایمنی کامل از این دنیای مجازی لذت ببرید، توصیه میکنیم مطلب زیر را نیز حتماً مطالعه نمایید:

هشت تصمیم برای حفظ امنیت سایبری در سال جدید

 

منبع: کسپرسکی آنلاین

کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکی، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکي نام دارد.